5 MITOV O OSEBNIH TRENERJIH

Vse česar nisi vedel o nas…

Vedno več je govora o indvidualnih treningih in osebnem trenerstvu, velika večina pa se zanj žal odloča zaradi dokazovanja. Izguba le še tistih 2 kilogramov, zato da se bo lahko  sprehajala z izklesanim telesom po plaži, je vse kar si želi.  Osebno trenerstvo pa je vse drugo kot to. Gre za naložbo v zdravje, dobro počutje, odpravo bolečin, manj stresno življenje, večjo samozavest in kakovost življenja. 

 

LJUDJE SMO ZAUPLJIVA BITJA

Ker smo ljudje navsezadnje vodljiva in zaupljiva bitja se odločamo predvsem za tiste trenerje, ki imajo boljšo reklamo, izklesano telo ter hitre rezultate pri strankah. To naj bi bil znak uspešnosti. Žal pa ni vedno tako. Si tudi ti že nasedel različnim marketinškim strategijam ter kupil “najboljši” sesalec, ki naj bi kar sam sesal ter ob prvi uporabi ugotovil, da je prevelik in totalno nepraktičen? Če je tako….”high five! :).”

Zakaj bi torej nasedel še eni reklami, brez da bi vedel v kaj se spuščaš? Konec koncev gre za tvoj denar in predvsem tvoje telo in zdravje. Zato ti v tej objavi želimo razkriti na kaj moraš biti pozoren/a ter katere lastnosti ima dober osebni trener na podlagi mitov, ki se o nas širijo okoli. In verjemi, ni jih malo.

“Gre za naložbo v zdravje, dobro počutje, odpravo bolečin, manj stresno življenje, večjo samozavest in kakovost življenja. “

  1. IZKLESANO TELO

Pravilo naj bi bilo, da mora imeti zaupanja vreden trener, kateremu bi plačal za njegovo storitev, popolnoma izklesano telo. Njegovi “kvadratki” na trebuhu pa žal ne pomenijo vašega zagotovljenega uspeha in doseženega cilja. Res je, da tudi sama ne bi izbrala trenerja s prekomerno težo, ki ne živi v skladu s svojimi nauki, ampak če je v mejah normale, ne vidim omejitev. Ste pomislili, da mu morda izklesano telo ne pomeni nič ali pa bolj ceni zdravo telo navznoter kot pa perfekten zunanji izgled, katerega notranjost kliče na pomoč? Vsako telo je drugačno, drugače reagira na spremembe, torej če je sam uspel ne pomeni, da bo znal pomagati tudi vam.

 

  1. JEMO VEDNO “PO PREDPISIH”

Dobiš stranko, ki ti jezna nase pove, da se je za vikend “pregrešila”. Vsa iz sebe te vpraša, če se to tebi sploh kdaj zgodi. V tistem trenutku res ne vemo kako odreagirati. Naj vam razkrijemo, da smo tudi mi samo ljudje in JA, tudi mi jemo čokolado, pizzo, hamburgerje, čips in piškote…. Asketsko življenje še ne pomeni zdravo življenje. Nekaterim bo strogo predpisana dieta povzročala stres posledično pa upočasnila doseganje rezultatov.

V primeru, da dobiš trenerja, ki ti trdno zagotavlja, da jé “po protokolu” in se nikoli ne “pregreši”, si lahko prepričan/a, da je resnica popolnoma drugačna. Največkrat to naredijo zato, da v tebi zbudijo slabo vest in preprečijo vnos slabih hranil večkrat dnevno ali tedensko. 

  1. TRENIRAMO VSAK DAN, BREZ PAVZE

Kot smo že v prejšnjem odstavku omenili, smo tudi mi samo ljudje, zato ne pričakuj od nas, da bomo trenirali sedem dni na sedem. To, da delamo kot osebni trenerji, še ne pomeni, da smo vsi fitnes manijaki, brez dneva preživetega v fitnesu. Če govorimo zase, gremo v prostem času raje na zrak, kot pa da bi bili še dodatno uro zaprti v prostoru. Poleg tega, se dobri trenerji zavedamo kako pomembna je sama regeneracija mišic po napornem treningu, torej bi bilo treniranje vsak dan nesmisel, ki bi vodil telo v izčrpanost.

 

  1. ČE NI NA ZUNAJ VIDNIH REZULTATOV, POMENI DA JIH SPLOH NI

Velja pravilo: če imaš osebnega trenerja imaš posledično izklesano telo. Lahko končaš kar sedaj kritizirati svoje znance, ki hodijo na osebno trenerstvo že dalj časa, na zunaj pa ne izgledajo prav nič bolj fit kot prej. Sami lahko potrdimo, da ne želijo vsi shujšati. Imamo stranke, ki se imajo rade take kot so.

Za osebno trenerstvo so se odločile iz drugih razlogov: bodisi zaradi rehabilitacije rame po poškodbi, jačanja stegenskih mišic pred smučarsko sezono ali operacijo kolena, bolečin v hrbtu ali pa samo za vzdrževanje kondicije in forme. Rezultati torej so, niso pa vidni vsem.

 

  1. ZAHTEVNI TER IZČRPAJOČI TRENINGI Z MODERNIMI NAPRAVAMI PRIPELJEJO DO BOLJŠIH REZULTATOV

Znano, kajne? Zatekamo se v fitnes centre, kjer imajo najbolj moderne naprave. Hitro se namestimo in navdušeno poslušamo trenerja, ko nam razlaga kakšne super učinke ima na naše telo. Mogoče ne boste verjeli, ampak najboljši pripomoček, ki ga lahko uporabljate je vaše telo. Trening na lastno težo z dodatkom elastik je veliko bolj učinkovit in veliko bolj prijazen naravnemu gibanju vašega telesa. Naj pa še dodam, da velika večina trenerjev te  bo posedlo na tisto “top” kolo ali eliptik, samo zato, da se mu ne bi bilo potrebno ukvarjati s tabo.